Η ΠΝΟ, το ZENITH και ο ελληνικός τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σήριαλ έχει γίνει η ιστορία με το Zenith, το οποίο με απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρίας του δεν θα καταπλεύσει την προσεχή Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της προγραμματισμένης, 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. …

Εν τω μεταξύ, τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν χιλιάδες ακόμη επιβάτες από άλλα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την ίδια ημέρα στον Πειραιά, επισημαίνει η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού-Τουρισμού, Λούκα Κατσέλη και Παύλο Γερουλάνο. Παράλληλα, σύμφωνα με τη ΓΕΠΟΕΤ, θύματα των κινητοποιήσεων αναμένονται να πέσουν και οι 1.700 επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Aqua Marine και Perla, τα οποία είναι προγραμματισμένα να αναχωρήσουν με τουρίστες την Δευτέρα 31 Μαΐου και ώρα 11η πρωινή.
Στα εν λόγω κρουαζιερόπλοια η ΠΝΟ δεν θα επιτρέψει την αναχώρηση πριν την 6η πρωινή της Τρίτης. «Δηλαδή», σημειώνει η ΓΕΠΟΕΤ, «θα υποχρεώσουν τους 1.700 επιβάτες-τουρίστες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι-φυλακισμένοι στον Πειραιά για 20 ώρες, ως τιμωρία γιατί προτίμησαν την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους. …Η δε ζημιά δεν σταματάει μόνο στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων. Θα ανατραπεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόγραμμα του πλοίου με την ακύρωση επίσκεψης των επιβαινόντων στα δύο νησιά Πάτμο και Μύκονο εις βάρος αυτών των τουριστών, εις βάρος των εσόδων της τοπικής κοινωνίας και της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα».
Γι’ ακόμη μία φορά, θύμα των κινητοποιήσεων θα είναι ο ελληνικός τουρισμός.