Περισσότερη «δράση» για την αντιμετώπιση της κρίσης στον Τουρισμό ζήτησε ο Παύλος Γερουλάνος

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Να ενταθούν οι επαφές με tour operators, δημοσιογράφους σημαντικών διεθνών μέσων, ξένους ανταποκριτές, σημαντικές προσωπικότητες στο εξωτερικό και πολιτικούς ηγέτες, προκειμένου να αναστραφεί πλήρως το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και να σταματήσει η σημαντική πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις από συγκεκριμένες χώρες, ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος από τον υφυπουργό, τους γ.γ. του υπουργείου και τον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την αντιμετώπιση της κρίσης στον Τουρισμό.
Ο υπουργός, αφού προηγουμένως ενημέρωσε πως έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της καμπάνιας You in Greece (επιτέλους), η οποία θα προβληθεί από την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τα ενημερωτικά πακέτα (press kit) με πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ζήτησε να υπάρξει συντονισμός δράσης όλων των δυνάμεων προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, εκτός από τις επαφές με τους tour operators, δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ, κ.ο.κ., αποφασίστηκε να γίνει ειδική πρόσκληση στον Απόδημο Ελληνισμό προκειμένου να στηρίξει τη χώρα, επιλέγοντας την Ελλάδα για διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Στον πλαίσιο αυτό, σημαντικός είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει η ΕΡΤ με τα μηνύματα που θα προβάλλει, κυρίως μέσα από τη δορυφορική τηλεόραση. Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ έχει προσφέρει σημαντικά στις έως σήμερα κινήσεις για τη διαχείριση της κρίσης, αφού η καμπάνια You in Greece ήταν παραγωγή της ΕΡΤ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ.
Επόμενος στόχος, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είναι να κινητοποιηθούν όλοι οι πολίτες, κυρίως όσοι απασχολούνται στο χώρο του τουρισμού, ακολουθώντας το παράδειγμα των κατοίκων της Ρόδου αλλά και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Εν τω μεταξύ, η επιτροπή διαχείρισης της κρίσης που έχει συσταθεί συνεδριάζει καθημερινά και ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, η οποία θα συνεδριάζει για αυτό το θέμα μια φορά την εβδομάδα.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Ακινήτων, Γιάννης Πυργιώτης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νικόλας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος (ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος βρίσκεται στη Γερμανία στο πλαίσιο επαφών με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού).
Συγνώμη, αλλά μήπως έχουμε αργήσει, γενικά; Τέλος Μαΐου και ακόμη συσκεπτόμαστε για το πως θα αντιμετωπίσουμε την κρίση;
Τέλος Μαΐου και ακόμη «κοσκινίζουμε» τη διαφήμιση;
Όχι ότι όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα, όχι, απλά ελπίζαμε πως εφέτος θα υπήρχε μεγαλύτερη συνέπεια. Τελικά, είναι κακό να ελπίζεις σε αυτή τη χώρα…