α) Γιατι o Γιάννης Ταδόπουλος ή το επίδοξο αφεντικ…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

α) Γιατι o Γιάννης Ταδόπουλος ή το επίδοξο αφεντικό του δεν βρήκε εναν τρόπο να παράγει ένα προϊόν που να είναι αρκετά φτηνό για την ποιότητα που παρέχει
— Αν ο Γιάννης θέλει να φτιάχνει laptop, ρολόγια ή συσκευές που κάνουν αυγα τοτε θα πρέπει να συμβιβαστεί με το μισθό (και τις συνθήκες εργασίας) του Μεξικού, Ταϊβάν και Ινδίας αντίστοιχα, πως το βλέπεις, ψήνεται ο Γιάννης να δουλεύει σαν τον Ινδο? Νομιζώ την απαντηση την παίρνεις καθε μέρα που πας στο χωράφι!
— Αν παλι ο Γιάννης θέλει να φτιάχνει πόρτες ή ηλεκτρικές μηχανες και να παίρνει αντίστοιχους μισθούς τότε θα πρέπει να βρεί το τρόπο να το κάνει αποτελεσματικά (κεφάλαια υπήρχαν μεχρι λίγο καιρό πριν), να βρεί ενα αφεντικό που να εχει βρει πως να το κάνει αυτός και να χρειάζεται εργάτες (στην Ελλαδα απο οτι βλέπεις δεν υπαρχουν αρκετοι αλλα δεν τους φταίει κανεις εφόδια και ευκαιρίες στην ζωή του είχαν) ή αν πραγματικά ειναι καλός σε οτι κανει να βρει δουλειά στη Γερμανία (ο δρόμος ανοιχτος και τα σκυλιά δεμένα), τι να κάνουμε τωρα δεν γεννήθηκαν ολοι τυχεροί να βρουν δουλειά εξω από το σπίτι τους. Αυτός τουλάχιστον έχει την επιλογή (η οποία εδω που τα λέμε δεν ειναι και τόσο δραματική), για ρώτα και τον Zaafarani Okeke από τη Ζάμπια τι θα σου πει…στη τελική η Ελλαδα είναι (ή ηταν) στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου με σχετική μικρή ανισοκατανομία εισοδήματος.

Αυτά για ότι αφορά τον Γιάννη άμεσα. Για οτι τον αφορά έμμεσα i.e. τη πρέπει να κάνει αυτός που ψήφισε (χωρίς να σημαίνει οτι η κατάσταση που εχει φτάσει ειναι άμοιρος ευθηνών διότι αυτός τους ψήφιζε, τους ανεχόταν και τα έτρωγαν μαζί τόσα χρόνια) η συζητηση ειναι χιλιοειπωμένη.

Τέλος η απάντηση σίγουρα δεν ειναι να φτιάχνει ενα καφε στο μπρίκι (MADE IN GREECE), να ξυπνάει με ξυπνητήρι (MADE IN GREECE) κ.ο.κ. γιατί τοτε πολύ απλά θε σε παραπέμψω στη Βόρεια Κορέα (ή ακόμη αν νομίζεις οτι υπερβάλω στη Ταϊλάνδη οπου απλά απαγορεύεται να εχει κατοχη ακίνητης περιουσίας οποιοσδήποτε ξένος πολίτης), για ρώτα τους τι ωραία που παιρνάνε εκεί! Ο Alexis όμως, που πολύ φοβάμαι ο Γιάννης θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, εκεί θα μας πάει και τότε μην ακούσω τον Γιαννη να σκέφτετε γιατί δεν εχω αρκετά χρήματα να πάω την εκδρομούλα μου (στην καλύτερη τον περιπτώσεων) που πήγαινα πριν… γιατί εγω προσωπικά θα τον βαρέσω!

Με εκτίμηση….