Γαλάζιες Σημαίες οι παραλίες στο Skiathos Palace Hotel

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 
Οι δύο υπέροχες παραλίες «Κουκουναριές» και «Μάραθα» που «αγκαλιάζουν» το μεγαλύτερο στη Θεσσαλία ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace στη Σκιάθο, βραβεύτηκαν για μία ακόμη χρονιά με Γαλάζια Σημαία (Blue Flag). Η ακτή «Μάραθα» αποτελεί τη μοναδική παραλία στη Θεσσαλία όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ακτή, έχει οργανωθεί και διαχειρίζεται από το Skiathos Palace, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούν τα 32 συνολικά αυστηρά κριτήρια του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με την ποιότητα νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση-πληροφόρηση-διαχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και με την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συνολικά τέσσερεις ακτές της Σκιάθου που βραβεύθηκαν με Γαλάζια Σημαία για το 2012, οι συγκεκριμένες δύο βρίσκονται στην ίδια περιοχή του νησιού, ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο Skiathos Palace.
Επιπρoσθέτως, το Skiathos Palace, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο «Green Key», μετά την αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), σε συγκεκριμένα οικολογικά κριτήρια και απαιτήσεις. Το Green Key (Πράσινο Κλειδί) είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label) σε τουριστικές μονάδες που ικανοποιούν τα ανάλογα κριτήρια. Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, και καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, κ.ά.

Στα πλαίσια της πολιτικής του ξενοδοχείου για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, το Skiathos Palace έχει ήδη πιστοποιηθεί με τα διεθνή πιστοποιητικά ISO 14001:2004 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), ISO 9001:2008 (τομέας παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών), και ISO 22000:2005 (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Skiathos Palace παρά το διστακτικό ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου και τις αρνητικές συγκυρίες, έχει πετύχει να κινείται με υψηλές πληρότητες, καθώς το ξενοδοχείο αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με μοναδικές προσφορές, ειδικές εκπτώσεις και προσιτά πακέτα προς τους πελάτες του για όλη την καλοκαιρινή σεζόν. Επιπλέον, τον Μάιο το ξενοδοχείο διοργάνωσε με επιτυχία 3 σημαντικά ιατρικά συνέδρια (το 7o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής από 4 έως 6/5, το Επιστημονικό Συμπόσιο της Ακαδημίας Νευροεπιστημών από 11 έως 13/5 και το 14ο Συνεδριακό Εργαστήριο του Κολλεγίου Αλλεργιολογίας Παίδων από 18 έως 20/5), ενώ την περίοδο 6-8/6 φιλοξενείται στους συνεδριακούς του χώρους το 1ο Διεθνές Συνέδριο Gas Micro Flows-GASMEMS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.